Home       Eline  paspoort nieuws resultaten  media links

Eline        xx foto's turnsupporter Ahoy Cup 2017

x             
 Ik heet Eline Groen en ben 
op 3 juni 1998 te Rotterdam geboren. Inmiddels ben ik 19  jaar. Ik heb een oudere zus van 22 jaar, Saskia, en een klein zusje, Renske, van 12 jaar. 
Ik ben dus het 'sandwich-kind'.

Ik ben begonnen met turnen bij TENACO Rotterdam.
Als tweejarig meisje ging ik al mee om mijn oudere zus naar de kleutergym te brengen.
Op mijn derde mocht ik voor het eerst
zelf meedoen met de kleutergym en zat al snel bovenin het wandrek!
 Vanaf mijn vijfde jaar ging ik meetrainen in de meisjesturngroep bij Yvonne en een half jaar later trainde ik ook mee in het voorbereidingsgroepje voor de selectie bij Jan, Paulien, Paul en Laura.

Op advies van een jurylid heb ik op mijn zesde jaar meegedaan aan een open training van SDS Rotterdam. Hier heb ik vervolgens in de voorbereidingsgroep getraind en het laatste half jaar bij Esther in de wedstrijdgroep.
Op 22 december 2006 zijn wij naar Deventer verhuisd en ben ik dus ook van turnvereniging veranderd. Ik ben toen gaan trainen bij FAME-SVOD Deventer.
Ik heb hier mijn eerste wedstrijden gedaan. De eerste jaren, als instapper en pupil-1, waren Niels en Sanne mijn trainers.  Het laatste jaar als pupil-2 werden wij vooral getraind door Daniëlle.  Af en toe kregen wij training van Herbert.  Mijn turngroepje bestond uit: Kim, Lisa, Linde en Marysa (pupil 2) en Sanne (pupil 1).  Een leuke groep meiden.
x

Sinds mei 2009 ben ik overgestapt naar Turncentrum Twente. Ik was toe aan een nieuwe trainingsomgeving omdat het
 niet meer zo lekker ging. Bij TCT heb ik verschillende trainers: Jan, Jeroen, Nathalie en soms Carlien. Bij elk toestel krijg ik een andere trainer.
          
 foto: Jan Mulder


In het jaar 2009/2010 was ik jeugd 1 (de categorie jeugd bestond toen nog uit zowel 1e als 2e jaars jeugdturnsters en was dus een hele grote groep turnsters). In de loop van het jaar heb ik mijn zelfvertrouwen weer terug gekregen en heb ik zelfs het NK 1e divisie gehaald.  Ik ben op alle toestellen vooruit gegaan, maar vooral op sprong. Hier hoorde ik zowel bij de halve finale als bij het NK bij de beste 5 turnsters!  Jeroen Pierik was mijn trainer tijdens de wedstrijden en hij heeft mij altijd heel positief gestimuleerd!

     
                          

x

                                                                                                                                                                                                                                                foto's: Jan Mulder

In het jaar 2010/2011 jaar had ik minder tijd voor turnen.
Ik ben naar het voortgezet onderwijs gegaan en ben, na auditie, toegelaten tot de vooropleiding dans van het conservatorium Enschede.  
Deze opleiding is verbonden aan de Locatie Kottenpark van het Stedelijk Lyceum te Enschede. Dit betekent een aangepast schoolrooster en elke dag dansen. Naast het dansen ben ik ook blijven turnen. Ook dit jaar heb ik ondanks de beperkte tijd het NK turnen 1e divisie gehaald. En ik was dit jaar Nederlands kampioen Jeugd bij het individueel tumbling springen.                                                                                                                                                                                                                                                       
In het jaar 2011/2012 zat ik in de C2-klas van de dansopleiding en ben gestart in de tweede klas VWO (atheneum).  Het was een druk studiejaar.
Ook het aantal dansuren was meer:  mijn dansrooster bestaat uit drie danslessen klassiek, twee danslessen modern, een keer improvisatie en een keer moderne techniek, een keer jazzdans en een keer caractere (werelddans).  Dit jaar was ik eerste jaars juniorturnster. Het hele jaar veel vooruitgegaan, zowel met dansen als met turnen. Ik werd twee keer Nederlands kampioen: bij het individueel airtumbling springen en bij het individueel tumbling springen junioren.
Bij de halve finale ben ik geeindigd op een vijfde plaats met een toestelfinale vloer (hier was ik in de voorwedstrijd en bij de halve finale 1e) en een reserveplaats voor toestelfinale balk. Helaas eindigde het jaar voor mij niet goed; namelijk een zware teenblessure waardoor ik niet kon deelnemen aan het NK. Volgend jaar hoop ik dit goed te maken.

In het jaar  2012/2013 was ik nog een jaar juniorturnster. Het aantal dansuren in de C3-klas werd nog meer (12 uur per week) en daarnaast bleef ik turnen in de eerste divisie. Het was een pittig schooljaar, VWO 3.  Ik ben ervoor gegaan!!!!
Dit jaar heb ik fantastisch beeindigd. Ik werd derde bij de bondskampioenschap Junioren en ben daarnaast Nederlands kampioen balk bij de junioren geworden.

Het jaar 2013/2014 was mijn eerste jaar als seniorturnster. Dit jaar zat ik in VWO 4 en in de C4-dansklas. Mijn dansprogramma was niet meer goed te combineren met het turnen. Ik heb dans gekozen als officieel eindexamenvak binnen mijn vakkenpakket. Ik zou nog maar maximaal 8 uur per week bij TCT kunnen turnen en mocht hier niet blijven, wat ik heel erg vond, want dat betekende dat ik niet meer kon turnen.
Ik ben overgestapt naar het groepsspringen in de A-springgroep bij KEV Vriezenveen; hier zijn de trainingstijden later, waardoor ik wel op tijd aanwezig kan zijn. Daarnaast ben ik in het weekend mijn turnen gaan bijhouden bij mijn oude turnvereniging Fame-SVOD. Dit jaar dus maar 3,5 uur turnen, maar zo kon ik alles mooi bijhouden...
Ik heb dit jaar nog wel meegedaan aan de wedstrijden in de eerste divisie als seniorturnster (ik mocht niet degraderen) en was 1e reserve voor het NK. Er viel niemand uit en ik heb dit jaar dus geen NK kunnen turnen.
Wel heb ik meegedaan aan de NK clubteams groepsspringen waar wij met KEV Nederlands kampioen zijn geworden en met het NK groepsspringen A-junioren zijn we 1e geworden bij het onderdeel trampoline.  Ook in Ahoy bij de de Ahoy Cup groepsspringen zijn wij met KEV op het podium geeindigd!  De twee senioren A-teams zijn op de 1e en 3e plaats geeindigd.
Dit jaar deed ik ook mee aan de kwalificaties voor het EK teamgym (IJsland, oktober 2014). Elke twee weken was er een training op zaterdag! Ik heb mij gekwalificeerd en werd geplaatst in het EK-team.

Het jaar 2014/2015 lag het accent voor mij op het EK-teamgym in IJsland en op het eindexamen dans van de vooropleiding dans. Ik zat dit jaar in VWO 5 en de C-5 dansklas. Een spannend jaar met mooie activiteiten. Bij het EK-teamgym zijn we zevende geworden; het was fantastisch om dit mee te mogen maken! Bij het NK airtumbling groepsspringen zijn we Nederlands kampioen geworden en bij het NK groepsspringen werden we kampioen op de onderdelen trampoline pegasus, plank pegasus en tumbling. Bij het individueel regionaal springen heb ik 2x goud en 2x zilver gehaald. Bij de Ahoy Cup groepsspringen haalden wij de bronzen medaille.
Ik heb mijn dansexamen afgerond met goede cijfers en heb een eigen choreografie laten zien tijdens de jaarafsluiting. Turnen heb ik bijgehouden voor zover dat mogelijk was met maximaal drie uur turnen per week. Ik heb aan het eind van het jaar meegedaan met de toestelfinales district Oost in de 1e divisie. Hier ben ik kampioen geworden op sprong. Ook heb ik nog meegedaan met een teamwedstrijd in Duitsland van de Deutsche Turnliga Regionalliga Nord, waar ik de eerste score op vloer en sprong kon neerzetten en daardoor een goede bijdrage aan het team heb kunnen leveren dat bij deze wedstrijd eerste werd.

In het  jaar 2015/2016 stond mijn eindexamen VWO centraal. Ik heb het vak dans al afgerond. Dit jaar bleef ik  springen bij KEV en ik heb meegedaan aan een paar springwedstrijden. Dit jaar heb ik afgesloten als Nederlands Kampioene tumbling. Het laatste jaar dat de tumblingbaan werd ingezet bij het NK.

Het jaar 2016/2017 ben ik weer gaan turnen! Ik heb afscheid genomen van de springgroep bij KEV. Omdat ik al enkele jaren geen turntrainingen heb gevolgd en ook geen wedstrijden in Nederland heb gedaan, mocht ik degraderen en kon in starten in de tweede divisie. Ik turn nu 7,5 uur bij Achilles Wil in de TON-hal (zondagochtend, dinsdagavond en vrijdagavond in het seniorengroepje). Ik heb het hele jaar goed gepresteerd. Ik werd derde bij de bondskampioenschap Senioren en ben daarnaast Nederlands kampioen balk bij de senioren tweede divisie geworden. Vergelijkbare resultaten als in 2013 bij de 1e divisie. Als toetje mocht ik ook meedoen met de Ahoy Cup. Hier plaatste ik mij voor de toestelfinale balk en werd hier derde. Supertrots dat ik op het podium in de Arena van Ahoy mocht staan.
Als ik volgend jaar doorga met turnen moet ik weer promoveren naar de 1e divisie.

Maar nu ik mijn VWO en mijn propedeuse van de pabo heb behaald, wil ik eerst graag een tussenjaar doen en als aupair naar Amerika reizen. Ik ben nu al druk bezig met de voorbereidingen.